Verschil tussen een moederfiets en een mamafiets bestaat niet, het is enkel een synoniem van elkaar en daarom gebruiken we beide termen. Het verschil tussen een normale fiets en mamafiets / moederfiets is wel groot. We hebben de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje gezet.

moederfiets mamafiets
Matrabike: Fietsen tot 60% korting - Altijd gratis bezorgd!

1. Het stuur

Het belangrijkste aan een moederfiets is dat je je kinderen veilig kunt vervoeren, door middel van een kinderzitje kun je één van je kinderen aan het stuur vervoeren. Het stuur van een mamafiets is altijd extra breed uitgevoerd zodat je gemakkelijk een kinderzitje kunt plaatsen. Daarnaast is het stuur stevig uitgevoerd zodat het voldoende gewicht kan dragen, een kind groeit altijd en naar mate het kind ouder wordt, wordt ook het gewicht groter.

Het verschil met een “normale fiets”, is dat het stuur niet stevig is uitgevoerd en dat het vaak niet de breedte heeft die je nodig hebt. Waardoor het niet verstandig is je kind te vervoeren met een kinderzitje aan het stuur.

2. De bagagedrager

De meest traditionele plaats voor één kinderzitje is de bagagedrager en wordt ook gezien als de veiligste zitplaats voor je kind. De bagagedrager op een moederfiets is altijd stevig uitgevoerd, waardoor je naast het veilig vervoeren van je kind ook nog je boodschappen kunt vervoeren. Wat je daarnaast ook wel eens ziet is een dubbel kinderzitje, hierop kun je twee kinderen tegelijkertijd vervoeren.

Het verschil met een “normale fiets” is dat de bagagedragers nogal verschillen, de ene bagagedrager kan nog geen 5 kg dragen terwijl de andere dezelfde kwaliteit en draagvermogen heeft als een mamafiets.

3. Lage opstap & standaard

Je begrijpt dat een fiets bepakt met één, twee of drie kinderen en een fietstas uiteindelijk betekend dat de fiets nogal zwaar kan zijn. Opstappen moet daarom veilig gebeuren, hiervoor is de lage instap. Zo kun je gecontroleerd en veilig op en afstappen omdat je je benen niet hoog hoeft op te tillen.

Het stevige standaard zorgt ervoor dat je de fiets altijd veilig kunt opbergen, omdat de fiets voorzien is van kinderstoeltjes betekend dit dat de fiets topzwaar kan zijn.

Het verschil met een “normale fiets” is dat je op een normale fiets geen lage opstap hebt of in ieder geval niet zo laat als bij een mamafiets. Daarnaast is een “normale fiets” niet voorzien van stevig standaard, waardoor hij gemakkelijker omvalt.

Moederfiets de Conclusie

Om er echt zeker van te zijn dat je je kinderen en je boodschappen veilig vervoerd is een moederfiets ideaal. Een normale fiets kan ervoor zorgen dat onveilige situaties ontstaan die je had kunnen voorkomen door middel van een moederfiets.

De voordelen van een mamafiets:
– een breed stuur zodat je met kinderzitje ook veilig je fiets kan besturen
– het stuur is extra stevig waardoor deze het gewicht gemakkelijk kan dragen
– het draagvermogen van de bagagedrager is gegarandeerd (1 of 2 kinderen + fietstassen is geen probleem)
– een lage opstap waardoor je altijd gecontroleerd en veilig kunt opstappen
– een stevig standaard waardoor je fiets niet omvalt en beschadigt

 

Matrabike: Fietsen tot 60% korting - Altijd gratis bezorgd!